Broccolisoppa med tryffel och mandelpotatiskräm

Broccolisoppa med tryffel och mandelpotatiskräm

4 pers

500g Broccoli

1 l Grönsaksbuljong (tärning, eller egen buljong)

1 gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

1 dl Grädde

Salt och Peppar

Fräs lök och vitlök i lite olja. Häll på grönsaks-buljongen och låt koka några minuter. Tillsätt grädde. Skär broccolin i bitar och lägg den i kokande vatten ett par minuter. Tag upp och lägg i isvatten så den behåller en klar grön fin färg. Mixa broccolin till en puré. Innan servering rör ner broccolipurén i buljongen. Smaka av med salt och peppar.

 

Tryffel och mandelpotatiskräm

4 St Mandelpotatis eller King Edward

2 msk Creme fraiche

Tryffel olja

Salt

peppar

Koka mandelpotatis klar. Mixa med crème fraiche och rör sist i lite i olivolja. Smaka av med salt, peppar, tryffel olja. Lägg i botten av en tallrik och häll på skummig soppa.

Soppa-med-tryffel-och-mandelpotatiskram-soup-2897649