Sjömansbiff

Sjömansbiff

En favorit för oss alla på Bodaholms gård med King Edward, älgkött och egen inlagd gurka.

4 portioner

400-500 g skivat nöt- eller älgkött

4 stora lökar

10-12 medelstora potatisar (0,8-1 kg)

2-3 msk smör

1 flaska lättöl

1 dl vatten

1 buljongtärning

1,5 tsk salt

Grovmalen svartpeppar

Persilja

Platta ut köttskivorna och dela dem i mindre bitar. Skala lök och potatis. Skär löken i tunna skivor, potatisen i tjockare. Bryn köttet på båda sidor och krydda.

(Om köttet behöver extra koktid låt det sjuda med öl, vatten och buljon i en gryta tills köttet är mört. Ta sedan upp köttet och spara vätskan.)

Varva potatis, kött och lök i en gryta, börja och sluta med potatis. Salta lite på potatisen överst. Häll på öl och buljong upplöst i vatten. Koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, cirka 45 minuter. Klipp över persilja. Servera med inlagd gurka.

sjomansbiff